24 Ağustos 2015 Pazartesi

Akıllısı Beni Bulmaz!

                 Uzun süredir sesim soluğum çıkmıyor evet. Biı sorun neden çıkmıyor? Düğünüme sayılı günler kaldı. Haliyle stres hat safhada... Bir de benim stresim bana yetmezmiş gibi adı bende kalsın, internet üzerinden satış yapan küçük bir butik firmaya muhasebeci olarak girdim. Maaş 1200 TL dedi. kabul etmeyecektim zamanla yükselir dedi ettim. Tabi siz bilmiyorsunuz ben eski işimden de ayrıldım. Ve ben eski firmamdan 1500 TL ile ayrıldım. Neyse, sigortanı yaparım dedi falan... İşe girdim bir hafta sonra istifa ettim, bu gün çıktım geldim :))

Sebepleri de aynen şunlar;


  • Orada 3 aydır çalışan personeline sigorta yapmamış ama yapıldığını söylemiş. Tesadüfen öğrendik.
  • Sorduğumuzda deneme süresi olduğunu belirtti, ki işe girerken sigortanız yapılacak hemen demişti.
  • Ortada muhasebe diye bir şey yoktu. Kurulduklarından itibaren ellerine ne geçtiyse muhasebe işlemleri çekmeceye tıkıştırmaktan ibaret olmuş... Faturaları çekmecelerden topladım.
  • Kesilecek faturaları biriktirmişler dağ gibi yığın olmuş otur kes dediler. Günü gününe fatura kesmek gibi bir adetleri olmamış. 
Ve dahası...

Bu gün gittim.. Ben bu gün çıkıyorum dedim ve aramızda geçen konuşmayı aynen aktarıyorum;

+ ... hanım ben bu gün çıkmak istiyorum,
- hayır beni yüz üstü bırakamazsın. Biliyorsun ki kurallar var yerine birini bulmadan buradan çıkamazsın.!
+ Hadi ya!! Biz sizinle iş sözleşmesi yapmadık. Kaldı ki sigorta girişim bile yok! Bizim sizinle işveren ve çalışan ilişkimiz yok resmiyette. Bu yüzden kurallar benim için geçerli değil...
- İnsani yönden yüz üstü bırakamazsın beni böyle!
+ Siz nasıl o kadar insanı sigorta yaptım diye kandırıp yapmadınız acaba neredeydi insani yön?!
- Tamam çık git... ama  kağıt imzalamadan çıkamazsın!
+ Resmiyette ben burada çalışmadığım için hiç bir şey imzalamıyorum istediğiniz yere istediğiniz şikayette bulunun!

dedim ve kapıyı çarptım çıktım... Oh canıma değsin çok da iyi yaptım.

Karşımdaki gerçekten insan olsaydı, "ben hak yemem" deyip çatır çatır hakları yemeseydi. Cirosu çok yüksek olduğu için Gelir Vergisini nasıl düşürelim diye kafa yormasaydı... O zor durumda kalmasın diye ben maaşsız dahi çalışırdım istese...

Ha bir de, sabah, pazar mesaisine kalmadı diye orada muhasebeden anlayan müşteri temsilcisini kovma planları yapıyordu. Hatta istifa dilekçesini hazırlatıyordu. Baktım kız ekmeğinden olacak. Ben de nasıl olsa çıkacağım. Dedim, ben istifa edersem o kızcağıza muhtaç olacak çıkaramayacak ;)) Çünkü başka muhasebeyle ilgilenen yok. Önce davrandım çıktım geldim. Ve nedense o arkadaşın 3 aydır yapılmayan sigortası bu gün başlatıldı. Hani kovulacaktı ne oldu?

Ben söyleyeyim TUTUŞTU... :))

Siz siz olun "ben hak yemem"cilere kanmayın ;)



10 yorum :

  1. beni de bulmuyor valla ... iyi yapmışın canım orada kalıp kendini yormaya deymez ... hak yemem diyenler en çok hak yedikleri bir ülke bizim ülkemiz zaten....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canımm baktım olmayacak bıraktım çıktım. Resmen tehdit etti çıkamazsın diye. Kurallara uymak zorundasın dedi ama yemezlerrr :))

      Sil
    2. yavuz hırsız hesabı..... bir günlük çalışmada bunu yapıyorsa bir hafta çalışsan neler olurdu kimbilir :)))))

      Sil
    3. aynen öyle... çalışanları sigortanız başladı diye uyuta uyuta bu güne kadar getirmiş :))

      Sil
  2. Zaten başımıza ne geldiyse sürekli dinden, haktan, hukuktan bahseden insanlardan gelioyor. Okurken ben de oh olmuş dedim :))

    YanıtlaSil
  3. En doğrusunu yapmışşın ...
    Ben de memnun olmadığım bir ortamdan çıkma konusunda çok tez canlıyımdır. Ve bu zamana kadar hiç pişman olmadım çok şükür..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmediğim bir ortamda asla verimli olamam, çalışamam... Dolayısıyla uzatmanın bir alemi yoktu. Bence de en mantıklısı buydu. Teşekkürler :)

      Sil
  4. takip etmezsen hakkaten anında hakkını yiyorlar bu mantığı aklım almıyor sen hem iş bekle hem hakkını verme neyin kafası bilemiyorum ama iyi yapmıssınız hakkınızda hayırlısı olsun ;)

    YanıtlaSil

Bence en güzel yorumu sen yazarsın... Dene bi... :)

Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon