4 Nisan 2014 Cuma

Çiçek Sever misiniz? Haydi buyrun o zaman :)




                        Beeen geeldimmm... Keyifler iyidir inşallah :)  Sizlere Kendimi tanıttığım postumda çiçeklerim olduğundan bahsetmiştim... Tanıtım postuma buradan ulaşabilirsiniz... Çiçeklerim hakkında bir post yazacağımı da belirtmiştim ya... Hah  şimdi o yazıyı okuyorsunuz işte... Yazdım, başardım :D (Okul, ev, iş üçgeninde gidip geldiğim içün)... Eveeet uzun bir girişten sonra nihayet başlayabiliriz... Keyifli okumalar ;)


Efendim öncelikle sizlere bu minnak, pıtırcık, ponçikli, bol tomurcuklu (yazar burda çiçeği severken sapıttığını anlatıyor) çiçeğimi tanıtmak istiyorum... 
Orjinal adı: Kalanchio, Dilimize uyarlanmış hali: Kalanşo (Çiçek pek bir narin, güzel olsa da adı pek bir argo, hödük geliyor kulağa :D )


Burada Kalanşo'nun açmaya başlamış halini görüyorsunuz... O gördüğünüz tomurcuklar tek,tek,tek,tek açıyor, çiçek görsel bir şölen halini alıyor... Gölge yerler favorisi... Direkt gelen güneş ışığını sevmiyoruz cınım :)  Çiçeği Beylikdüzü Torium AVM'deki (adını unuttum) çiçekçiden 15 TL di, 10 TL ye aldık... Anneye hediye :) Bu hanım kızın bütün tomurcukları açınca İnstagram hesabımdan( buradan ulaşabilirsiniz ) ve 12 kişilik facebook sayfamdan ( buradan ulaşabilirsiniz ) ( acıyın bana be 12 pehh.. neyse umutsuzluk yok büyüyeceğiz inşallah :))  he ne diyoduk karıştı buralar... tamam buldum :)  tomurcuklar açınca bu sayfalardan paylaşacağım...


Gelelim bu güzelliğe... Bu hanım kızın adı Sümbül... Kendisi bize tuhafiyeci teyzeden hediye (annem zorla almış) ona da belediye başkan adayı hediye etmiş... ( sokakta dağıtmışlar :)) Allah'ım ne güzellikler yaratıyor... Çok şükür Ya Rabbim... Öyle güzel kokuyordu ki... bütün evi sardı kokusu :) Gelen misafirler kokuya doğru yürüyerek Sümbül Hatunu buluyorlardı :)  Lakin soldu :( Çok kalamadı bizimle... Mevsimlik soğanlı çiçek olduğu için saltanatı sona erdi :) ama soğanlar bizimle :)


Bu zarif çiçeğin adını hemen hemen herkes biliyordur... Karanfil... O güzel kokulu çiçeklerden biri de bu arkadaş :D Çık balkona kokla ohh miss :) Bu mevsimlik değil yaz kış bizimle evimizin kızı :) annem çelikle, komşudan alarak çoğaltmıştı :)


Gelelim bu arkadaşa... Bu çiçeğin adı Küpeli :) Gerçek adı herhalde, valla ben pazarcı amcanın yalancısıyım :) Geçtiğimiz yaz annem bu çiçeğe pazarda aşık olmuş, 12 TL miş pazarlıkla ( sıkı pazarlık yapar annem ) 8 TL ye anlaştı. gitti geldi alıyımmı dedi dedi aldı... İlk aldığında çok heybetli kocamandı ve her yerinden çiçekler açmıştı... Kış geldi, bu bir hüzünlendi yaprakları döktü cılızlaştı tam kurumaya yüz tuttu anne sultan kurtardı... Kurumayan  kısmından dal kopararak çelikle çoğalttı. Diğer kısım çürüdü tabi ama bu fotoğrafta görünen çelikle çoğalan kısım :) 


Son olarak da sizlere Açelya' yı takdim edip kaçıcam... Kendisi yine 2 sezondur bizde olan, annemin aşık olup dayanamayıp (pazarcı amcadan) aldığı, fiyatını hatırlayamadığım bir çiçek... Böyle cılız cansız görünmesinin nedeni, bir sebepten bize küsmek suretiyle trip atarkene yaprak döke döke çürüme safhasına gelmesi .. zor kurardık valla... Annem bu çiçekceğize de anne şefkati göstererek hayata döndürdü :) 

Vakit ayırdığınız için teşekkürler... Kocaman sevgilerimi yolluyorum sizlere...
Allah'a emanet olun :)
Hoşçakalın...

2 yorum :

  1. çok hoşlar :)))
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Esra Hanım :) seve seve hem zaten dün blogunuzu keşfettim çok hoş bir blogunuz var :) sevgilerle

    YanıtlaSil

Bence en güzel yorumu sen yazarsın... Dene bi... :)

Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon